De Bestemmingen van Argosaronikos / Saronische Eilanden

Aegina: Het dichtst bij Athene gelegen eiland en populaire weekend bestemming voor Atheners. Vooral ook bekend om de pistache noten. Aegina stad: Hoofdstad van het eiland. Gezellige drukke haven met uitgebreid aanbod van terrasjes en tavernas. Perdika: Oorspronkelijk oude vissershaven, nu zeer levendige en meest gewilde jachthaven van het eiland.

Agistri: Niet zo lang geleden een onbewoond eilandje op korte afstand van Aegina. Nadat voor het dagtoerisme aan het mooie strand een taverna werd geopend nu uitgegroeid tot een echte toeristische bestemming.

Poros: Eiland vlak onder de kust van de Peloponnesos. Op het smalste punt tegenover de gelijknamige hoofdplaats naar Galatas op de Peloponnesos slechts 300 meter. Poros stad: De belangrijkste haven en het stadje liggen in de smalle doorgang tussen Galatas en Poros. Aan weerszijden van Poros stad liggen aanvullende ankerplaatsen. Het drukke plaatsje biedt elk wat wils.

Hydra: Het meest schilderachtige eiland in dit vaargebied. Oorspronkelijk een piraten bolwerk en tegenwoordig een zeer kosmopolitisch eiland dat woonplaats biedt aan tal van kunstenaars. Hydra stad: Het stadje rond de haven is als een amfitheater tegen de hellingen gebouwd met prachtige herenhuizen. Bestemming van veel dagtoerisme en rond de haven voornamelijk souvenirwinkeltjes en bars.

Spetses: Meest zuidelijke eiland van de Saronische Golf. Mede door de overheersende begroeiing met pijnbomen een zeer vriendelijke uitstraling. Spetses stad: Eigenlijk bestaat Spetses tegenwoordig uit twee delen. Het meest bekend is Dapia het oorspronkelijke drukke uitgaanscentrum en haven. Een leuke wandeling langs de zee van ongeveer een kwartier met aan de Baltiza Baai de oude haven, waar de meeste jachten afmeren, is een tweede gezellig centrum ontstaan.

Epidavros: Halverwege het eerste schiereiland van de Peloponnesos aan de kant van de Saronische Golf liggen resp. Nea (nieuw) en Palia (oud) Epidavros. Vooral van belang voor diegenen die een bezoek willen brengen aan het beroemde theater. Het aangewezen beginpunt is de haven van Palea Epidavros waar faciliteiten zijn gecreëerd om het theater - 12 kilometer bergopwaarts - te bezoeken.

Methana: Verder in de Golf van Epidavros ligt het schiereiland Methana, van oorsprong vulkanisch. Aan de westkust het charmante rustige vissersplaatsje Vathi. De kade is gemoderniseerd met water en walstroom aansluitingen.

Ermioni: Voorbij de eilanden Poros en Hydra in het midden van de zuidkust van het zelfde schiereiland ligt Ermioni. Een aantrekkelijke en rustige plaats.

Porto Heli: Een diepe baai tegenover het eiland Spetses. Druk verkeer in de haven zowel van de draagvleugelboot als van de talrijke watertaxis. Alle vormen van watersport.

Nafplion: Op de eerste plaats belangrijke commerciële haven. De stad die korte tijd hoofdstad was van het moderne Griekenland heeft nog steeds de allure van een hoofdstad, vooral de oude stad. Veel te zien en te doen.

Paralia Astros: Aan het kustgedeelte aan de overkant van Nafplion, badplaats van het hoger gelegen Astros. Ontspannen in een plezierige en rustige omgeving.

Leonidio/Plaka: Aan de monding van de rivier die door een vallei uit het achterliggende Parnonas Gebergte stroomt. Het eigenlijke Leonidio ligt 4 kilometer landinwaarts.

Kiparissi: Aan een ruime baai aan dezelfde kust als Astros en Leonidio. Prachtig gelegen tegen een indrukwekkende achtergrond van de bergen.

Gerakas: Ongeveer 9 mijl ten noorden van Monemvassia ligt aan het einde van een fjordachtige inham het schilderachtige plaatsje Gerakas.

Monemvassia: Nog zuidelijker ligt de rots Monemvassia een in zee uitstekende hoge rots met daarop de oude stad en een fort. Men is bezig met de restauratie van de bestaande bebouwing in de oorspronkelijke stijl. In principe is de rots onbewoond maar een aantal van de gebouwen doen nu dienst als hotel en restaurant.

Foto's