Flottielje zeilen in de praktijk

Flottielje zeilen in de praktijk
De kosten om deel te nemen aan onze flottielje is € 195 per boot per week. Een flottielje bestaat uit een moederschip en afhankelijk van het seizoen en/of vaargebied 2 tot maximaal 7 jachten. De flottielje begeleider is over het algemeen een Nederlandse schipper met veel ervaring, die het vaargebied door en door kent en voor een maand of langer als flottielje begeleider optreedt. De te varen route staat in grote lijnen vast, maar afhankelijk van weer, wind - of de voorkeur van de schipper - kan daarvan worden afgeweken. Het moederschip van de flottielje met de schipper ligt in de starthaven niet noodzakelijk naast het door u gehuurde jacht. De schipper verwacht u maar weet niet waar of bij wie u gehuurd heeft. Met de door ons te verstrekken gegevens verzoeken wij tijdens de wachttijd in de haven contact met de flottielje begeleider op te nemen.

Elke ochtend wordt er gestart met de schippersmeeting. In deze meeting wort de route van de dag besproken, u wordt geattendeerd op leuke plekjes onderweg, navigatiepunten, informatie over de route en de haven van aankomst. Naast deze informatie ontvangt u natuurlijk dagelijks up-to-date weerberichten. Doordat zeilen in Griekenland weer anders is dan zeilen in andere delen van de wereld wordt u ook geïnformeerd over specifieke onderdelen waar u mee te maken kunt krijgen bij het zeilen in Griekenland.
Iedere deelnemer deelt daarna de dag in naar eigen inzicht, met een excursie onderweg, zwemmen en/of zonnen. Voor advies onderweg staat men permanent per marifoon - op afspraak kan dat ook de eigen mobiele telefoon zijn - in verbinding met de flottielje begeleider. Aan het einde van de route van die dag ontmoet men elkaar weer in de baai of haven waar wordt overnacht. Als de mogelijkheden het toestaan heeft de schipper dan al een plaatsje in de haven gereserveerd.

Let op! Bij flottielje zeilen blijft u altijd zelf verantwoordelijk voor het gehuurde zeiljacht.

Foto's