Het huren van een zeiljacht

Het huren van een zeiljacht

  1. Jachten worden verhuurd aan minimaal twee personen voor een of meer weken. In de meeste gevallen vanaf zaterdag en vanuit de starthavens in het gekozen gebied.Voor het huren van een zeiljacht is minimaal nodig een vaarbewijs of ICC. Ervaring in het zeilen op open water, minimaal IJsselmeer of Zeeuwse wateren. Navigatie kennis. Een tweede persoon met zeilervaring.
  2. De jachten worden compleet en vaarklaar afgeleverd inclusief navigatie- en veiligheidsuitrusting, inrichting van de pantry en bedlinnen.
  3. Een borgsom - contant of credit card - is vereist, de hoogte verschilt per type jacht. Dit bedrag wordt terugbetaald wanneer bij terugbrengen geen schade wordt geconstateerd. Het bedrag van de borg kan gedeeltelijk worden afgekocht.
  4. Gehuurde jachten worden afgeleverd in de tweede helft van de (zaterdag) middag en moeten worden teruggebracht niet later dan 10.00 uur op de dag van het einde van de huurperiode (zaterdag). U moet er wel rekening mee houden dat de procedure bij het terugbrengen enige tijd in beslag kan nemen. Wij adviseren daarom de avond tevoren in de thuishaven door te brengen.
  5. Alle jachten zijn "allrisk" verzekerd. Wel geldt afhankelijk van de afmetingen van het jacht een eigen risico. Dit eigen risico is gelijk aan de borg die bij verhuur gevraagd wordt.

Procedure bij in ontvangst nemen en terugbrengen van het gehuurde jacht.

  1. De huurder meldt zich op het kantoor van de verhuurder voor het controleren van vaarbewijzen, andere documenten, het opmaken en ondertekenen van het contract. Afgesproken wordt een tijd waarop men verwacht het jacht voor afleveren gereed te hebben. Gebruikelijk is dat gevraagd wordt een mobiel nummer achter te laten waarop men gewaarschuwd kan worden.
  2. De overdracht bestaat uit twee delen. Het aan de hand van een inventarislijst controleren van alle huishoudelijke zaken en een controle van alle voorkomende zaken m.b.t. het varen van het jacht. Het is belangrijk dat bij deze controle aandacht wordt besteed aan alle onderdelen en waar nodig uitleg wordt gevraagd. Na akkoord worden documenten afgetekend en ontvangt u een telefoonnummer waarop de verhuurder in geval van calamiteiten gedurende de hele huurperiode 24 uur per dag bereikbaar is.
  3. Bij terugkomst vind m.b.v. de eerder getekende inventaris lijst een controle van het jacht en huishoudelijke zaken plaats. Eventuele verschillen of schade worden contant of via de borg verrekend.
  4. Tevens wordt u verzocht een enquête formulier met betrekking tot het jacht in te vullen. Wij adviseren u grote zorgvuldigheid te betrachten bij het invullen van dit formulier.

Polyplan Zeilen maakt afhankelijk van de startplaats gebruik van eigen schepen alsmede van de diensten van gespecialiseerde verhuurbedrijven. Alle jachten zijn speciaal geselecteerd op de geschiktheid voor gebruik in de Griekse wateren. Een selectie van de beschikbare jachten vindt u verderop op deze website onder het kopje "ONZE VLOOT"

Foto's