De Bestemmingen van de Sporaden

Skiathos; Veruit het meest toeristische van de groep. Uitstekende keus van de toerist die een bestemming uitkiest op basis van zon, zee, strand en in de avonduren, bar en disco. Een tweede haven ligt bij het uitgestrekte strand van Koukounaries 10 km. voorbij Skiathos stad.

Skopelos; De gelijknamige hoofdplaats en haven ligt als bij een amfitheater langs de hellingen gebouwd. Aan de tegenover gelegen kust ligt een dorpje met een tweede haventje Loutraki. Ankerplaatsen in diverse prachtigekleine baaien met strandjes.

Alonissos; Zo mogelijk nog groener dan de andere eilanden. Patitiri is het enige haventje. De betrekkelijke onbekendheid en het feit dat het alleen per boot te bereiken is bepaalt de ongedwongen sfeer.

Kira Panagia; Noord oost van Alonissos, onbewoond. Prachtige ankerbaaien. Afgesloten van de wereld en alleen bespied door de goden.

Skiros; Verder weg van de andere eilanden met duidelijke invloeden van de iets verder weg gelegen Cycladen eilanden. Het plaatsje Skiros ligt aan de oostkust, de haven Linaria aan de westkust.

Foto's