Vaargebeid - De Sporaden

Een kleine groep eilanden, zowel zeer toeristisch als nog onbekend. Verzameling van de mooiste stranden en baaien in Griekenland. Vooral het eiland Skopelos kreeg een extra impuls doordat de populaire film "Mamma Mia" hier werd opgenomen. Startplaats Skiathos.

Hier bedoelen wij de noordelijke Sporaden: Skiathos, Skopelos, Alonissos, Kira Panagia en Skyros, eventueel uit te breiden met de plaats Kimi op het eiland Evia. Een betrekkelijk klein vaargebied en daarom uitstekend geschikt voor zeilers die niet meer dan een week ter beschikking hebben. De eilanden zijn klein en groen met prachtige stranden. De stadjes en haventjes zijn pitoresk, kleurrijker dan de witte huizen in bijvoorbeeld de Cycladen. De baaien bieden uitstekend bescherming tegen de wind, die het de zeiler in ieder geval niet al te moeilijk maakt. De aangewezen startplaats voor een reis langs de Sporaden is Skiathos en alleen mogelijk op basis bare boat.

Jason
Voor de routes in de diverse vaargebieden gebruiken wij passende namen, die herinneren aan de Griekse geschiedenis en mythologie. De routes langs de Sporaden noemen wij naar "Jason", die met het door hem gebouwde schip, de Argos en geholpen door de Argonauten "het Gulden Vlies" naar deze eilanden terugbracht.

Eilanden van de Sporaden zijn;
Skiathos
Skopelos
Alonissos
Skiross
Kira Panagia;

Foto's