Vaargebied

Met het zeer centraal gelegen Lefkas als startpunt is een groot gebied te bereiken met talrijke havens. Door de ligging van de eilanden voor de kust van het vasteland is dit gebied aantrekkelijk voor zowel beginnende, als ervaren zeilers.

Varend langs de altijd groene eilanden aan de Griekse westkust in de over het algemeen rustige, Ionische Zee - het vaargebied waar Odysseus het zeilen leerde - komt u langs een overvloed aan ruime en diepe baaien. Vooral de grotere plaatsen bieden door de mengeling van Griekse en Italiaanse architectuur een heel bijzonder aanzicht.

De kleinere plaatsen zijn zonder uitzondering vriendelijk en uitnodigend. Een prachtig vaargebied met goede faciliteiten en door de ligging tussen vasteland en de eilanden zeer geschikt voor de minder ervaren zeiler en gezelschap met kinderen. De aangewezen startplaats voor een tocht langs deze groep eilanden is het eiland Lefkas of Lefkada met de gelijknamige hoofdplaats.

Nafsika
Voor de routes in de diverse vaargebieden gebruiken wij passende namen, die herinneren aan de Griekse geschiedenis en mythologie. Voor de Ionische eilanden is dat "Nafsika", de naam van de prinses die door "Homerus" voor eeuwig aan deze eilanden groep is verbonden

De Ionische Eilanden zijn:
Lefkas / Lefkasa
Meganissi
Ithaka
Kefalonia
Corfu / Kerkyra
Zakynthos
Kalamos en Kastos

Foto's