Het huren van een zeiljacht

Procedure bij in ontvangst nemen en terugbrengen van het gehuurde jacht.

  • De huurder meldt zich op het kantoor van de verhuurder voor het controleren van vaarbewijzen, andere documenten, het opmaken en ondertekenen van het contract. Afgesproken wordt een tijd waarop men verwacht het jacht voor afleveren gereed te hebben. Gebruikelijk is dat gevraagd wordt een mobiel nummer achter te laten waarop men gewaarschuwd kan worden.
  • De overdracht bestaat uit twee delen. Het aan de hand van een inventarislijst controleren van alle huishoudelijke zaken en een controle van alle voorkomende zaken m.b.t. het varen van het jacht. Het is belangrijk dat bij deze controle aandacht wordt besteed aan alle onderdelen en waar nodig uitleg wordt gevraagd. Na akkoord worden documenten afgetekend en ontvangt u een telefoonnummer waarop de verhuurder in geval van calamiteiten gedurende de hele huurperiode 24 uur per dag bereikbaar is.
  • Aan de hand van de eerder getekende inventarislijsten volgt een controle van het jacht en huishoudelijke zaken bij het terugbrengen van het jacht. Eventuele verschillen of schade worden contant of via de borg verrekend.
  • evens wordt u verzocht een enquΓͺte formulier met betrekking tot het jacht in te vullen. Wij adviseren u grote zorgvuldigheid te betrachten bij het invullen van dit formulier.

Wij adviseren u om zorgvuldig te zijn bij het inchecken van het jacht en hier de tijd voor te nemen. Dit voorkomt onenigheid bij het terugbrengen van het jacht.

Mocht u na het lezen van dit informatiepakket nog meer vragen hebben, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.