Tips

Tips;

 1. Ruimte aan boord van jachten is beperkt. Wees daarom kritisch bij het pakken van de bagage en gebruik sporttassen of plunjezakken i.p.v. hardschalen koffers.
 2. Bij de inventaris zijn handdoeken en baddoeken inbegrepen. Neem voor uw eigen comfort een paar extra mee. Ook een extra theedoek is handig.
 3. Een zeilreis b.v. langs de Ionische eilanden laat zich heel makkelijk combineren met b.v. een week verblijf in een villa op het eiland Lefkas. Voor nog veel meer mogelijkheden vraag naar onze brochure "Griekenland" of kijk op deze webiste bij het desbtreffende gebied. 
 4. Wind is onmisbaar, maar kan ook lastig zijn. De "meltemi"  is de Griekse variant van de krachtige winden die van einde juni tot augustus rond de Middellandse Zee heersen. In Griekenland voornamelijk rond de Cycladen eilanden en in mindere mate op de Dodecanesen.
 5. Eten en drinken in Griekenland is een feest dat urenlang kan duren. De kwaliteit van de Griekse wijn is prima en de juiste plaats is de taverna. Stel eens een complete lunch of diner samen uitsluitend uit de lange lijst van voorgerechten.
 6. Voor minder ervaren zeilers of zeilers die hun kennis willen opfrissen hebben wij afspraken gemaakt met een zeilschool in Lelystad. Hier kunt u ter voorbereiding van uw reis een cursus van een of meer dagen volgen speciaal gericht op het zeilen in Griekenland.
 7. Pinautomaten vindt u met uitzondering van de hele kleine eilanden in voldoende mate overal in Griekenland.
 8. In de starthaven en in andere grotere havens is in de supermarkt (de supermarkt buiten de haven is goedkoper). alles te koop. Tenzij u echt verzekerd wilt zijn van een specifiek product hoeft u weinig mee te nemen.
 9. Niet in iedere haven kunt u water of brandstof aanvullen. Water uit de kraan is in Griekenland veilig te drinken. Voor drinkwater aan boord adviseren wij echter uitsluitend flessen.
 10. Zeiljacht met Schipper. Een gezelschap dat zich minder zeker voelt in de Griekse wateren of het gewoon wat kalmer aan wil doen kan voor het door hen gehuurde jacht, voor enkele dagen of voor de duur van de reis, een Griekse schipper inhuren. Wel moet men voor deze schipper een aparte hut beschikbaar hebben. Afhankelijk van de afmetingen van het jacht kan deze bemanning verder worden uitgebreid, b.v. met een gids/hostess/kok.
 11. Vooral in hoogzomer en dan ook nog op het water kan de zon meer vijand dan vriend zijn. Een pet en minimaal T-shirt zijn erg belangrijk.

Mocht u na het lezen van dit informatiepakket nog meer vragen hebben, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Wat te doen in noodgevallen?

 1. De volgende nuttige tips om in noodgevallen adequaat te kunnen reageren. Maak een kopie van uw paspoort en houdt dat gescheiden;
 2. Polyplan Reizen is op werkdagen en tijdens kantooruren bereikbaar op +31-20-6575657.
 3. Buiten kantooruren en in het weekend is Polyplan reizen in noodgevallen bereikbaar op het nummer +31 6 52340942
 4. Bij diefstal of vermissing van paspoort, geldzaken, camera's e.d. is voor dekking door uw eigen verzekering een politieaangifte nodig. (Dit valt overigens niet altijd mee om te verkrijgen);
 5. Vermiste pinpassen of creditcards blokkeren, neem het noodnummer van uw bank mee;
 6. Indien u uw paspoort of identiteitskaart kwijtraakt, neem dan contact op met de ambassade of consul.
 7. Tijdens het in ontvangst nemen van het zeiljacht ontvangt u het lokale noodnummers van de