Wat mee te nemen op reis

Wat mee te nemen op reis?

Hoofdstelregel: Neem niet teveel bagage mee! Koffers en rugzakken met frame zijn erg moeilijk te bergen aan boord. Gebruik daarom liever een weekendtas. Ervaring leert dat veelal teveel bagage wordt meegenomen, dat kan aan boord wel eens in de weg liggen.

Kleding

  • 2 paar schoenen. 1 voor aan land en 1 paar bootschoenen/gympen (witte of niet afgevende zolen);
  • Lichte katoenen kleding, shorts en T shirts;
  • Zwemkleding;
  • In september is het in de zon aangenaam, maar kan het in de schaduw en 's avonds afkoelen. Een lange broek, trui en warm windjack zijn dan wel nodig;
  • Als bescherming tegen de felle zon is voor de gevoelige huid een hemd met lange mouwen en een dunne lange broek een goed idee.

Resterende uitrusting

  • Zonnebril en petje of hoed;
  • Zonnebrandmiddel bijvoorbeeld factor 8 of meer (neem liever geen zonnebrandolie mee, hierdoor wordt het dek glad);
  • Als u contactlenzen draagt, neem dan ook een bril mee;
  • Een goed passende duikbril met snorkel.

Bedlinnen
Lakens, slopen en handdoeken zijn aan boord. Alleen in het voor- en najaar zijn dekens nodig en deze zijn aan boord. Wel eigen badlakens meebrengen.
Het is heel populair om in de warme zomermaanden aan dek te slapen. Als u van plan bent om buiten te slapen graag een eigen lakenzak/dekbedovertrek en eigen opblaasbaar matras meebrengen.

Gezond uit en thuis
Reizen, wisseling van temperatuur en verandering van spijs zijn allemaal elementen die uw gezondheid kunnen beïnvloeden. Een onschuldige reisdiarree komt wel eens voor. Reizigers met een gevoelige spijsvertering raden we aan wat voorzichtiger te zijn met eten (olijfolie) en drinken. Aanboord in alle gevallen alleen water uit flessen drinken en niet uit de kraan.
Mocht u toch diarree krijgen, doe het die dag dan rustig aan. Eet alleen droge rijst, bananen of biscuitjes en drink slappe thee. Het slikken van immodium is alleen aan te bevelen als u moet reizen. Pas ermee op want het werkt als een kurk en alle ziekmakende stoffen blijven zo in uw lichaam. Was uw handen niet alleen met water, maar ook met zeep. Meld uw lichame­lijke klach­ten aan onze schipper. Die kan dan assistentie verlenen en advise­ren. Bij wagen- of zeeziekte werkt Primatour goed, maar u wordt er heel sloom en slaperig van. Probeer het eerst met een kwart pil of neem gemberpillen (een uitstekend natuurlijk middel te bestellen bij de apotheek) mee.

Post/telefoon
Post naar Nederland duurt normaal gesproken een dag of vier. GSM werkt goed in Griekenland.

Mocht u na het lezen van dit informatiepakket nog meer vragen hebben, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.